Skrotpræmie - Sådan får du den bedste pris hurtigst muligt

oprettet d. under Dine rettigheder som billist

Skrotpræmie - Sådan får du din skrotpræmie og samtidig med at du overholde reglerne

 Når din bil skal skrottes har du pligt til selv at sørge for at bortskaffelsen finder ansvartligt sted. I dette indlæg får du alt information om hvordan du klarer det lettest og billigst.

 

 

Skrotpræmien er delt op i forskellige udbetalingsposter:

  • Alle benzin og dieselbiler der er registeret efter d. 01/01/2006 udløser en udbetaling på 2200 kr.
  • Alle dieselbiler der er registeret før d. 01/01/2006 udløser en udbetaling på 5000 kr. Dette er dog kun indtil de statslige tilskudspuljer er opbrugte i 2020.
  • Du får desværre ikke nogle penge for at skrotte din bil, hvis den er er afmeldt før d. 01/07/2000
  • Vejer køretøjet mere end 3500 kg. Får du ingen præmie.
  • Hvis dit køretøj står til at kunne kører med mere end 9 personer inklusiv føren, opnår du heller ikke nogen udbetaling.

Det er vigtigt at kontakte en ophugger med miljøgodkendelse hvis du skal skrotte din bil.

 

Er jeg en af dem som kan få en højere præmie?

Det er muligt selv at følge med i, hvor mange forhøjede skropræmier som er tilbage i puljen på nuværende tidspunkt. Klik dig ind på www.bilordning.dk og se, hvor mange der er tilbage. Du kan nå det til og med d. 31/12/2020 eller til de 100 mio. Kr. Er opbrugt.

 

Hvad skal jeg gøre af praktiske ting når jeg skal skrotte min bil?

Du skal have køretøjets registreringsattest med og aflevere den ved ophuggeren. Har du allerede afmeldt køretøjet og afleveret pladerne, skal du have attesten eller en formular med et notat om at pladerne allerede er indleveret.

 

Dokumentation på skrotning

Har du afleveret dit køretøj, skal ophuggeren give dig dokumentation på at bilen er skrottet. Dokumentationen signeres af huggeren selv og af dig som ejer. I det tilælde at du ikke står som ejer, skal du med dokumentation kunne bevise at du ejer bilen. Det kan være med et slutseddel eller anden form for kontrakt. Du skal sørge for at sidst registerede ejer af bilen har underskrevet seddelen eller kontrakten.

 

Miljøgodkendte ophuggere

Du kan ikke opnå skrotpræmie på biler der vejer over 3500 kg. Eller for køretøjer der er registreret til at kører med 9 personer inklusiv føren. Der går cirka 2 til 3 dag, før du har udbetalingen fysisk på din bankkonto.

Vi anbefaler, at du kun anvender huggere, som er miljøgodkendte så du sikre at skrotningen foregår på det bedste måde for miljøet. Hvis virksomheden bruger bilimportørenes producentansvar koster det ikke yderligere, mens andre autoophuggere som ikke mer med i ordningen selv kan fastsætte deres priser. Det kan du læse mere om her https://www.borger.dk/transport-trafik-rejser/Biler-og-koerekort/Biler/Skrotpraemie-for-bil

 

Hvad er producentansvar på biler?

Producentansvar kører sideløbende med ordningen for skrotningsgodtgørelse. Producentasvar er noget som en bilimportør elle producent er ansvarligt for at sigre, at dem som ejer bilen uden at skulle betale for det, kan aflevere en bil til miljømæssig godkendt bortskaffelse når den ikke kan kører mere.

Hvis man er ejer af en bil, kan man aflevere sin bil til skrot uden det koster noget, hos de ophuggere som er godkendte. Det er altså dem som importørene af biler har indgået aftale med.

Det kan du læse mere om her: https://www.stenarecycling.dk/ydelser/affaldslosninger/autoophug/

 

Kan jeg selv afmelde mit køretøj og spare penge på  den måde?

Ja! Du kan selv afmelde bilen. En ophugger tager normalt en ekstra pris for at klarer dette for dig. Prisen ligger på ca. 250 kr. Og er altså noget du selv kan klare. Prisen fratrækkes typisk det beløb du modtager fra skrotpræmien.

Du kan f.eks. selv afmelde bilen hos FDM når du indsender dokumentation for skrotning. Du skal først afmelde bilen når du har sendt den til skrot - du kan jo ikke kører i en bil som er afmeldt.

De fleste ophuggere er ikke med i importørenes ordning og derfor kan de selv sætte prisen for at modtage din bil til skrotning. Du skal derfor ringe rundt og spørge de forskellige om hvilke priser de har.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar