Slå 10% af ordren. Få fragtrabat på alle ikke nedsatte varer med rabatkoden Fragt10


Trustpilot

Veteranbiler - Læs alt hvad der er værd at vide

oprettet d. under Dine rettigheder som billist

Veteranbil - Læs alt hvad der er værd at vide om regler

 

Er det over 30 år siden, at din bil blev registeret har du mulighed for at få gavn af de fordele der ved at eje en veteranbil. Det kan bla. være bedre priser på afgifter forbedrede synsintervaller.

 

Ejer du en veteranbil er der nogle forhold du skal være opmærksom på når du køre i den i hverdagen.

 

Har du importeret bilen og vil du gerne have afgiftsberigelse af dens brugsværdi og ikke af dens faktiske markedsværdi skal bilen stå 100% som da den blev indregisteret i Danmark første gang. 

 

Nedsættelse af bilens vægtafgift

 

Er din veteranbil 35 år eller derover skal du kun betale 25% af afgiften for en bil magen til. Du skal ikke selv gøre noget for at opnå denne gevinst - det sker helt af sig selv. Det sker dog kun hvis bilen står som da den blev registeret første gang for 35 år siden.

Hvordan er reglerne omkring sikkerhedsseler i min veteranbil?

 

Et af de spørgsmål nye ejere ofte siller sig selv er, om man må have passagere med uden sikkerhedssele. Reglerne forskriver at du må have det antal passagere med som bilen er bygget til. Er der ikke seler til alle gør det ikke noget. Den eneste regl er, at der ikke må være personer med under 3 år.

 

Hvis den eneste passagersele er på forsædet er det her barnet under 3 skal sættes og spændes fast. Hvis barnet ikke oversiger 135 cm. skal det spændes fast med udstyr passende til dets alder, vægtklasse og højde.

 

Står du i den situation at der ingen seler er i bilen, skal alle børnepassagere placeres på bagsædet og du må desværre ikke tage nogle med under 3 år.

 

Synesregler for veteranbiler

 

Når en bil har status af “veteran” er der ikke længere krav om at den skal synes hvert 2 år. En af grundene er at bilen ikke bruges så meget.

 

Når bilen overgår til status af “veteran” skal den godkendes med et veteransyn. Herefter skal den gensynes når den når en alder af 35 år og herefter kun hvert 8 år - altså igen når den har været registeret 43 år.

 

Da langt de fleste veteranbiler sættes væk for vinteren er der ingen indkaldelse til syn fra d. 15 november til d. 15 marts

 

Import

Ved import af en bil der er over 35 år gammel og i original stand, ligger registreringsafgiften på markedsprisen, den kan dog aldrig overskride 40% af dens pris fra ny.

 

Regler om forsikring

 

Som minimum skal du ud og have en ansvarsforsikring. Der er ikke andre specielle regler for forsikring som skal overholdes. Det er dog værd af sige, at mange forsikringsselskaber tilbyder en billigere forsikring når der er tale om ældre biler.

 

Når de så tilbyder en meget billigpris, skal man være opmærksom på de begrænsninger der højest sandsynligt følger med. Det kan være krav om at forsikringen kun gælder om sommeren, at den kun gælder et bestemt antal km. eller af den skal parkeres i en garage.

 

Beskyttelse af din tro følgesvend

 

Specielt ejere af veteranbiler nyder godt af en RVS behandling. Behandlingen sikre at din bil kommer godt igennem de næste mange somre og vintre. RVS er det eneste produkt som sikre din bil mod slid i motor og gearkasse.

 

Det er også vigtigt at du køber den rigtige klassiske olie. Hos weboil er det muligt at købe den klassiske motorolie du skal bruge.

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Trustpilot