Kemisk APV med SDS-sikkerhedsdatablade.dk - Nemt og hurtigt

Oprettet d.

Kemisk APV.

Fra 1. juli 2019 skal virksomheder ikke længere lave en skriftlig arbejdspladsbrugsanvisning, selv om der er farlig kemi på arbejdspladsen. Der skal udarbejdes en kemisk APV (kemisk arbejdspladsvurdering) / kemisk risikovurdering.

 

Læs mere om KEMISK APV her.

 

I stedet for de skriftlige arbejdspladsbrugsanvisninger, skal I som virksomhed fremover sætte øget fokus på den kemiske risikovurdering og sikre, at de medarbejdere, der arbejder med farlig kemi får en effektiv oplæring og instruktion.

 

Når I skal vurdere, om der er risiko for, at medarbejderne kan blive udsat for farlig kemi, skal I tage udgangspunkt i disse tre spørgsmål:

Hvilke farlige kemiske stoffer og materialer findes der på jeres arbejdsplads?

 

Se på, hvilke farlige kemiske produkter, I har på arbejdspladsen og lav en liste over dem. Medarbejderne skal have adgang til listen. Hvilke sundheds- og sikkerhedsrisici er der ved at bruge kemikalierne?

 

Mange af de farlige stoffer og materialer, som I bruger på arbejdspladsen, har en faremærkning på etiketten. Den kan I bruge til at finde ud af, hvilke sundheds- og sikkerhedsrisici der er forbundet med at arbejde med produkterne.

Dannes der farlige stoffer ved arbejdsprocesser, fx ved svejsning?

 

Hvordan kan medarbejderne blive udsat for farlig kemi?

Kan medarbejderne for eksempel blive udsat for de farlige stoffer og materialer ved indånding af for eksempel gasser, dampe eller støv eller ved hudkontakt.

 

Mange problemer i arbejdet med den farlige kemi, skyldes, at de medarbejdere, der arbejder med stofferne, ikke er tilstrækkeligt oplært eller instrueret. Derfor skal der i den kemiske risikovurdering sættes øget fokus på oplæring og instruktion.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar