Husk fri fragt over 600 kr. til GLS pakkeshop

Køb for 600,00 DKK eller mere og det er fragtfrit.


Trustpilot

Motorolie - Forstå motorolie

Oprettet d.

Du kender sandsynligvis allerede det grundlæggende i, hvordan en bilmotor fungerer. En motor drevet af brændstof får hjulene til at dreje. Du behøver ikke at vide om aerodynamik, elektronik eller hvad væsker som motorolie og kølemidler gør.

Men hvis du vil få mest muligt ud af dit køretøj, skal du lære detaljerne bag, hvordan det fungerer, og hvad du kan gøre for at forbedre ydelsen.

 

Hvorfor har biler brug for olie?
Hver bil er i stand til at bevæge sig takket være forbrænding af brændstof. Dybest set kommer en blanding af brændstof og luft ind i hver cylinder, hvor stemplet komprimerer det, hvilket får det til at forbrænde. Dette resulterer i krumtapakslens rotation, og denne rotation overføres derefter til hjulene.

Der er masser af metal-til-metal-kontaktpunkter, som, hvis de ikke altid smøres ordentligt, kan forårsage alvorlig skade på motoren.

For at sikre smøring pumpes olie fra sumpen under motoren til alle metal-til-metal-kontaktpunkter såsom stemplerne, krumtapakslen og knastakslen. Olien drypper derefter tilbage til sumpen.

 

Hvornår skal jeg skifte motorolie?
Naturligvis varer olie ikke evigt. Når den passerer gennem kredsløbet, opsamler olien affald fra forbrændingen. Over tid vil dets effektivitet blive mindre.

Oven i dette kan din kørestil eller din bils design få olien til at brænde uden at du engang bemærker det. Dette kan ske, når olie kommer ind i cylinderen og blandes med brændstoffet, hvilket får den til også at brænde.

Af disse grunde skal du skifte motorolie regelmæssigt og altid kontrollere dens lysindikator. Afhængigt af køretøjet og typen af ​​olie, syntetisk eller konventionel, anbefales det mellem 10.000 og 30.000 km. Eller henholdsvis 12 og 24 måneder.

Hvis køretøjet er moderne og kører med syntetisk olie, er det tæt på 30.000 km, mens hvis køretøjet har mere end 10 år, eller olien er konventionel, er det modsatte.

For at vide med nøjagtighed, hvornår du skal udføre et olieskift, skal du kigge i bilens manual. 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Trustpilot