Husk fri fragt over 600 kr. til GLS pakkeshop

Køb for 600,00 DKK eller mere og det er fragtfrit.


Trustpilot

Faste smøremidler: Keramisk tilsætningsstof (hBN)

Oprettet d.

Når vi taler om faste smøremidler, henviser vi til materialer, der er i stand til at reducere friktionen mellem to overflader. Den største fordel ved at have dem blandet med vores olie er, at de reducerer slitage betydeligt, samtidig med at vores olies holdbarhed forbedres.

Efter at have analyseret de andre 3 additiver (PTFE, MoS2 og grafit) har vi sandsynligvis allerede sagt alt om deres forskelle og anvendelser. Ved denne lejlighed vil vi lade tal tale for sig selv.

 

 

Når vi kommer ned i tabellen, ser vi, hvordan hvert materiale generelt forbedrer resultaterne fra det foregående. Når vi kommer til bornitrid, bemærker vi, at dette smøremiddel overgår de tidligere tilsætningsstoffer i ethvert aspekt. Ceramic vinder let slid ar (D-4172) og ekstremt tryk (D-3233) test. Desuden kommer det tæt på både PTFE og MoS2 i testene med ekstremt tryk (D-2670) og kinetisk friktion (Falex).

Men som du kan se, er vinderen Cerflon, der er nævnt i PTFE-artiklen, med en samlet forbedring.

Men som altid skal vi bruge perspektiv, da problemet med Cerflon og PTFE er deres driftstemperaturområde. Mens keramik tåler mere end 1.000 ºC, maksimeres Cerflon ved 300 ºC.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Trustpilot