Faste smøremidler: PTFE og Cerflon

Oprettet d.

Efter den forrige artikel om molybdæn (eller MoS2) er det tid til at tale om et andet populært tilsætningsstof. PTFE, opdaget i 1938 og varemærket som teflon, er en solid syntetisk fluorpolymer. Afvisning af vand, modstand mod varme og en meget lav friktionskoefficient mod faste materialer er blot nogle af fordelene ved PTFE.

Disse fordele fik producenter af olietilsætningsstoffer til at tro, at PTFE kunne være et godt aktivt stof. Efter yderligere analyse viste det modsatte sig imidlertid at være sandt.

PTFE anbefales ikke til motorolie (!)
I løbet af 1980’erne erklærede virksomheden bag Teflon®, at “Teflon® ikke er nyttig som ingrediens i olietilsætningsstoffer eller olier, der bruges til forbrændingsmotorer”. Skaberne og sælgerne af materialet afskrækker brugen af ​​det som olietilsætningsstof og sagsøgte virksomheder, der fortsatte med at bruge det.

Selvom det ikke anbefales til motorolie, kan det stadig vise sig meget nyttigt. For eksempel har vi Xenum Dry Gliss, en fremragende smørespray til ikke-kritiske applikationer. PTFE -materialets egenskaber oversættes til et meget nyttigt produkt til metal-, gummi- eller plaststykker, der har brug for ekstra smøring.

En stor fordel ved dette produkt er, at Dry Gliss, som et tørt smøremiddel, forbliver snavs- og støvfrit i lang tid.

Cerflon®, alternativet
Efter tilbageslag mod PTFE blev Cerflon® patenteret i 1998. Cerflon® er dybest set PTFE med keramiske (bornitrid) partikler. Fordelene ved teflon kombineres med fordelene ved de keramiske partikler, hvilket skaber et bedre fast additiv. Derfor har den forbedret sejhed, højere temperaturbestandighed og bedre energiabsorbering.

Cerflon, den nye teflon, der skal bruges som olietilsætningsstof

Cerflon® i Xenum
Selvom keramiske partikler forbedrer de samlede fordele ved PTFE, er vi stadig afhængige af andre forbindelser til vores premiumolier. Cerflon er dog stadig et godt smøremiddel, og vi tøver ikke med at inkorporere det i vores spray smøremidler. Chain Pro, Super 5.1, XC Lube, Deblock Shock og X-Cut gør stor brug af Cerflon. De har vist sig nyttige til forskellige anvendelser såsom kæder, lejer og værktøjer.

Desuden indeholder vores XCF2 universalfedt også denne keramikforstærkede PTFE.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar