PSA oliespecifikationer

Oprettet d. under Alt om biler

PSA, eller Peugeot-Citroën, er en fransk bilproducent, der har et stort udvalg af biler på markedet. PSA biler kræver olie, der lever op til visse specifikationer, for at sikre, at motoren fungerer optimalt. Der findes mange forskellige PSA oliespecifikationer, og det kan være svært at navigere i, hvilken der er den bedste til netop din bil. Derfor vil vi i dette blogindlæg give dig en introduktion til de forskellige PSA oliespecifikationer, der findes, og hvad du skal overveje, når du skal vælge den rigtige olie til din Peugeot eller Citroën.

 

Når du skal vælge olie til din PSA bil, er det vigtigt at vælge en olie, der lever op til de specifikationer, der er angivet i din bils servicebog. Har du ikke en servicebog eller er du i tvivl om hvilken du skal vælge, så anbefaler vi at du bruger nummerpladesøgningen eller ringer til os.  

 

Derudover skal du også være opmærksom på, om din PSA bil kræver en olie med et vis viskositet. Viskositeten angiver, hvor tyk eller flydende olie er ved en given temperatur. Det er vigtigt at vælge en olie med den rigtige viskositet, da det påvirker, hvordan oliepumpen fungerer, og hvordan oliecirkulationen foregår i motoren.

 

Der findes også oliespecifikationer, der er beregnet til biler med partikelfilter. Disse specifikationer angiver, at olieproducenten skal producere olie, der ikke indeholder visse kemikalier, der kan beskadige partikelfilteret. Hvis din PSA bil er udstyret med et partikelfilter, er det vigtigt at vælge en olie, der lever op til disse specifikationer.

 

Den franske PSA-gruppe udstedte et sæt oliespecifikationer i 2009 for at udøve større kontrol over de motorolier, der bruges i deres køretøjer. Alle specifikationer er baseret på ACEA-specifikationer, men kræver også, at yderligere betingelser er opfyldt. Du kan se forskellige PSA specifikationer her nedenfor:

 

Motorolie

PSA B71 2290
Peugeot/Citroën motoroliespecifikation introduceret i 2009. B71 2290 er en lav-SAPS olie beregnet til motorer med dieselpartikelfiltre og med Euro 5 emissionsstandarder. Generelle specifikationer er: ACEA C2 eller C3 med yderligere PSA-tests.

Klik her for at købe motorolie med specifikationen PSA B71 2290

 

PSA B71 2294
Peugeot/Citroën motoroliespecifikation introduceret i 2009. Hovedspecifikation: ACEA A3/B4 med yderligere PSA-tests.

Klik her for at købe motorolie med specifikationen PSA B71 2294

 

PSA B71 2295
Peugeot/Citroën motorolie standard for motor før MY 1998. Generel specifikation: ACEA A2/B2.

Klik her for at købe motorolie med specifikationen PSA B71 2295

 

PSA B71 2296
Peugeot/Citroën motoroliespecifikation introduceret i 2009. Generelle specifikationer: ACEA A3/B4 + yderligere PSA-tests.

Klik her for at købe motorolie med specifikationen PSA B71 2296

 

PSA B71 2312
Peugeot Citroën har udviklet B71 2312-standarden for olier, der er i stand til at modstå de mest alvorlige termiske begrænsninger sammen med de fleste moderne efterbehandlingssystemers kompatibilitet. PSA B71 2312-standarden gælder for alle Peugeot- og Citroën-køretøjer udstyret med "BlueHDi"-dieselmotorer udstyret med SCR (Selective Catalyst Reduction), der tillader NOx-behandling (nitrogenoxider) ved brug af AdBlue®-additiv eller såkaldt "dieseludstødningsvæske". . Standarden kræver også forbedrede koldstrømningsegenskaber for at reducere hydrodynamisk friktion af olien, for at opnå brændstoføkonomiske fordele, især når olien er kold. Dette ekstra krav til koldstrømsegenskaber tillader fremragende olieflow ved opstart, hurtigere opbygning af olietryk, hurtigere omdrejningsstigninger og hurtigere driftstemperatur. Denne type smøremiddel med lav viskositet muliggør reduktion af brændstofforbruget og reducerer derfor drivhusgasemissioner (CO2).
Gearolier

Klik her for at købe motorolie med specifikationen PSA B71 2312

 

Gearolie

PSA B71 2330
API GL-4 niveau gearolier med SAE 75W80 viskositet. Velegnet til transaksler.

Klik her for at købe gearolie med specifikationen PSA B71 2330

 

PSA 9730 A8
Speciel gearolie til C550-transmissionerne brugt i Citroen C1 og Peugeot 107.

Klik her for at købe gearolie med specifikationen PSA 9730 A8

 

PSA B71 2315
API GL-4 niveau, SAE 75W80 viskositet gearolie lavet af API Group III basisolier.

Klik her for at købe gearolie med specifikationen PSA B71 2315

 

Er du i tvivl, så husk at benytte enten nummerpladesøgningen eller giv os et kald.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar