Vinterdæk i Sverige

Oprettet d. under Alt du skal vide om dæk

Vinterdæk i Sverige: Alt, hvad du behøver at vide

Sverige er et land med et koldt klima, og derfor er det lovpligtigt at køre med vinterdæk i vinterperioden. I dette blogindlæg vil vi gennemgå de vigtigste regler og retningslinjer for vinterdæk i Sverige.

Regler for vinterdæk i Sverige

I Sverige er det lovpligtigt at køre med vinterdæk i perioden fra den 1. december til den 31. marts, når der er sne, is eller frost på vejbanen eller i vejkanten. Kravet gælder alle typer af motorkøretøjer, herunder personbiler, lastbiler, busser og campingvogne.

Vinterdækkene skal have en mønsterdybde på mindst 3 millimeter for personbiler og lette køretøjer op til 3,5 ton. Lastbiler, busser og personbiler over 3,5 ton skal have en mønsterdybde på mindst 5 millimeter.

Typer af vinterdæk

Der er to typer af vinterdæk, som er tilladt i Sverige: pigdæk og friktionsdæk (det nordiske dæk).

  • Pigdæk er dæk med små metalpigge, der giver bedre vejgreb på sne og is. Pigdæk er tilladt i Sverige hele vinteren.
  • Friktionsdæk er dæk uden pigge, der er baseret på friktion mellem dækket og vejbanen. Friktionsdæk er den mest almindelige type vinterdæk i Sverige.

Hvornår skal du skifte til vinterdæk?

Du bør skifte til vinterdæk, når der er risiko for, at temperaturen kommer under 7 grader. Det er en god idé at tjekke vejrudsigten, inden du kører til Sverige, så du kan være sikker på, at du har vinterdæk på.

Ting du skal skal være opmærksom på når du skifter dæk

Når du skal skifte til vinterdæk, er det vigtigt at gøre det på en sikker måde.

  1. Det er vigtigt du renser dine bolte så du formindsker risikoen for rust og slitage.
  2. Husk at efterspænde boltene efter ca. 200 km uanset om du får gjort det ved en professionel eller gør det selv
  3. Det er vigtigt du opbevarer det sæt dæk du ikke bruger, Rigtigt. Hvis sættet du ikke bruger er fyldt med luft skal de hænges op i fælgen eller stables i dækposer

 

Vinterdæk er vigtige for at sikre din sikkerhed på de svenske veje om vinteren. Sørg for at overholde de gældende regler og retningslinjer, så du kan køre sikkert og behageligt hele vinteren.

Tips til at vælge de rigtige vinterdæk

  • Mønsterdybde: Vinterdækkene skal have en mønsterdybde på mindst 3 millimeter for personbiler og lette køretøjer op til 3,5 ton. Lastbiler, busser og personbiler over 3,5 ton skal have en mønsterdybde på mindst 5 millimeter.
  • Temperaturforhold: Vinterdækkene skal være designet til de temperaturer, du vil køre i.

Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar