Hvilke dæk passer til min bil

Oprettet d. under Alt du skal vide om dæk

Hvilke dæk passer til min bil?

Når du skal købe nye dæk til din bil, er det vigtigt at vælge de rigtige dæk. De forkerte dæk kan have en negativ indvirkning på din bils køreegenskaber, brændstoføkonomi og sikkerhed.
 

Hvad skal du overveje, når du vælger dæk?

Her er nogle ting, du skal overveje, når du vælger dæk til din bil:

Størrelse: Dækstørrelsen er angivet på siden af dækket. Størrelsen skal være den samme som de dæk, der oprindeligt var monteret på din bil.


 

  • Mønsterdybde: Mønsterdybden er angivet på siden af dækket. Mønsterdybden skal være mindst 3 millimeter for sommerdæk og 4 millimeter for vinterdæk.
     
  • Loadindex: Loadindexen angiver, hvor meget vægt dækket kan bære. Loadindexen er angivet med et tal på siden af dækket. Hvor tallet skal slåes op på loadindexet for at tjekke hvor mange kilo det kan bære
     
  • Hastighedsindex: Hastighedsindexen/hastighedskode angiver, hvor høj hastighed dækket kan tåle. Hastighedsindexen er angivet med et bogstav på siden af dækket. Og skal slåes op på hastighedsindexet for at se hvor grænsen på dækket er.
     
  • Hvor kan du finde oplysninger om dine dæks specifikationer?

    Oplysninger om dine dæks specifikationer kan findes i din bils instruktionsbog. Du kan også finde oplysningerne på dine dæks sidefælg.
     

    Hvordan finder du de rigtige dæk?

    Hvis du er i tvivl om, hvilke dæk der passer til din bil, kan du kontakte os på tlf.nr. 86818143 eller tjek vores udvalg af sommerdæk, vinterdæk og helårsdæk.
     

  • Her er nogle tips til at vælge dæk til din bil:

  • Overvej, hvor du kører. Hvis du kører meget i byen, behøver du ikke de mest aggressive dæk. Hvis du kører meget på motorvejen, skal du vælge dæk med et godt vejgreb.
     
  • Overvej dit budget. Dæk kan være dyre, så det er vigtigt at overveje dit budget, før du køber.
     
  • Læs anmeldelser. Når du har fundet nogle dæk, som du overvejer, skal du læse anmeldelser fra andre bilister. Dette kan hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning.

    Dæk er en vigtig del af din bils sikkerhed. Ved at vælge de rigtige dæk kan du hjælpe med at holde dig og dine passagerer sikre på vejen!

Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar