Dæk størrelsesguide

Oprettet d. under Alt du skal vide om dæk

Når du skal købe nye dæk, er der mange ting, du skal overveje, herunder dækstørrelsen. Dækstørrelsen er vigtig for at sikre, at dækkene passer til din bil og giver den korrekte ydeevne.
 

Hvad er dækstørrelse?

Dækstørrelsen angives ved hjælp af en række tal og bogstaver. Det første tal angiver dækkets bredde i millimeter. Det andet tal angiver dækkets højde i procent af bredden. Det tredje tal angiver fælgets højde i tommer. Det næste bogstav angiver dækkets belastningsindeks. Det sidste bogstav angiver dækets hastighedsindeks.
 

Eksempel

Dækstørrelsen 205/55 R16 88V betyder, at dækket er 205 millimeter bredt, 55 % af 205 i højden, har en fælgdiameter på 16 tommer, et belastningsindeks på 88 og et hastighedsindeks på V.
 

Hvordan finder du din bils dækstørrelse?

Den nemmeste måde at finde din bils dækstørrelse på er at tjekke bilens instruktionsbog. Instruktionsbogen vil angive den anbefalede dækstørrelse for din bil. Og hvis den er væk så gå til plan B og tjek dækket

Du kan også nogle gange finde din bils dækstørrelse på et klistermærke, der er placeret på indersiden af ​​døren til førersiden. Klistermærket vil angive dækkets bredde, højde, fælgdiameter, belastningsindeks og hastighedsindeks.
 

Hvorfor er det vigtigt at vælge den rigtige dækstørrelse?

Den rigtige dækstørrelse er vigtig for at sikre, at dækkene passer til din bil og giver den korrekte ydeevne. Forkert dækstørrelse kan føre til problemer som:

 • Dårlig køretøjskontrol
 • Dårligt brændstofforbrug
 • Dårlig bremseevne
 • Dårlig kørekomfort
   

Hvad kan du gøre, hvis du ikke kan finde den rigtige dækstørrelse?

Hvis du ikke kan finde den rigtige dækstørrelse i din bils instruktionsbog eller på klistermærket på døren til førersiden, kan du kontakte din bilforhandler eller en automekaniker. De kan hjælpe dig med at finde den rigtige dækstørrelse til din bil.
 

Her er nogle tips til at vælge den rigtige dækstørrelse til din bil

 • Kontroller din bils instruktionsbog eller klistermærket på døren til førersiden for at finde den anbefalede dækstørrelse.
 • Vælg en dækstørrelse, der er kompatibel med din bils fælge.
 • Overvej dine kørselsbehov, når du vælger dækstørrelse. 
   

Dækstørrelse er en vigtig faktor, du skal overveje, når du skal købe nye dæk. Ved at vælge den rigtige dækstørrelse kan du sikre, at dækkene passer til din bil og giver den korrekte ydeevne.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar